De zeer gewilde Koenigsegg Agera RS

Blog De zeer gewilde Koenigsegg Agera RS

Het merk Koenigsegg is bedacht door de Zweedse Christian von Koenigsegg. Het verhaal achter deze innovatieve man is interessant, omdat hij het merk Koenigsegg Automotive al had opgericht toen hij 22 jaar oud was. Dit bijzondere verhaal maakt van hem een geduchte concurrent. Koenigsegg maakt het merken als Bugatti erg moeilijk om de beste op de markt te blijven. Het bedrijf Koenigsegg staat bekend om haar innovatieve technieken en designs. In deze blog lees je alles over de Koenigsegg Agera RS.

Wat maakt de Koenigsegg Agera RS uniek?

Doordat Niklas Lilja bij een testrit in de Nevada woestijn maar liefst 446,97 km/u met de Koenigsegg Agera RS haalde, is dit nu de snelste legale straatwagen die ooit gebouwd is. Geen enkele andere wagen die van het circuit af mag en de reguliere weg op kan, is zo snel als de Koenigsegg Agera RS. Een andere factor die de Koenigsegg Agera RS wat minder uniek Koenigsegg maakt, is het feit dat er 25 van zijn gebouwd. Door de jaren heen verkocht de auto zo goed, dat er maar liefst 64 modellen van zijn gemaakt en verkocht. Wie deze snelheidsduivel van een hypercar wil kopen, dient wel diep in zijn buidel te grijpen. De auto is te koop vanaf ruim 1,1 miljoen euro.

Wat zijn de mogelijkheden van de Koenigsegg Agera RS?

De Koenigsegg Agera RS heeft een vermogen van 1176 pk. De motor is een 5 liter V8 Biturbo en hiermee kan je tot wel 7800 toeren maken. De snelheid van dit model is bizar te noemen. Wist je namelijk dat de Koenigsegg Agera RS van 0-400 km/u gaat binnen 33,29 seconden. Hiermee speelt deze hypercar zelfs de Bugatti Chiron weg. Christian von Koenigsegg heeft in de media gedeeld dat zijn auto’s nog harder zouden kunnen rijden, maar dat hij niet weet of men dat moet willen. De veiligheid van zo’n snelle auto is namelijk minder goed te waarborgen, er hoeft maar één wild dier over te steken en de schade wat je daarmee veroorzaakt is niet te overzien.

Recente berichten