Smart home. Echt een slim huis?

Blog Smart home. Echt een slim huis?

Je hoort hier en daar praten over smart home, smartphone of zo goed als alles wat je kan denken smart. Als we het letterlijk vertalen, dan wil dit zeggen: iets slim. Maar wat is het nu echt.

Smart Home?

Een slim huis of een slimme thuis, daar dromen heel wat mensen over. Het is ook iets waar je heel wat over kan zeggen en heel wat dingen voor kan doen. Maar, het is ook een heel ruime term die alles uit jouw gedachten probeert te vatten. Smart home kan al beginnen met een lamp die je via jouw mobiele telefoon kan instellen. Een groot aantal voordelen en een groot aantal mogelijkheden

Hoe begin je eraan?

Daarnet gaven we al het voorbeeld aan van een lamp en jouw mobiele telefoon. Maar het is zoveel meer. De eerste stap is steeds het budget. Kijk altijd na wat jij graag wil. De volgende stap is jouw droom. Zet even alles op een rijtje. Daarna probeer je die twee te combineren. Voor een groot aantal ideeën heb je ook een groot aantal mogelijkheden. Voor alle oplossingen zijn er heel wat problemen en omgekeerd.

De uitvoering zelf kan je dan bepalen aan de hand van jouw droom. Slimme verlichting doe je één per één. Maar het aanpassen van de verwarming doe je best alles in eens.

Dromen zijn niet steeds bedrog

Op televisie heb je heel wat scifi-reeksen waar je de duren uit zichzelf ziet opengaan. Of dat het huis lekker warm is op het moment je van die drukke werkdag. De investering in een smart home kan je zien als een mooie som geld die je investeert in jouw toekomst.

Het zijn niet altijd die hebbedingetjes. Om even het voorbeeld te nemen van de verwarming. In een slim huis kan je makkelijk alles zo gaan regelen dat je enkel verwarmt onder bepaalde voorwaarden. Geen onnodige verwarming voor de hond, kat of de buren. Maar enkel aangenaam warm op het moment de deur opengaat na die lange werkdag.

Heel wat mogelijkheden voor jouw dromen. Maar vooral, alles is mogelijk in een slim huis, de toekomst is niet langer toekomst.

Recente berichten