Een aantal redenen waarom verzamelaars wild worden van Patek Phillippe

Blog Een aantal redenen waarom verzamelaars wild worden van Patek Phillippe

Wist je dat niet Rolex of een ander horlogemerk de meest luxueuze en exclusieve horloges verkoopt? Kenners zeggen namelijk dat deze eer door Patek Philippe wordt toegeëigend. Dit komt doordat zij in vergelijking tot andere luxueuze merken veel minder horloges maken en uitbrengen. Dit terwijl de modellen die zij wel op de markt brengen, van zeer hoge kwaliteit zijn en door echte experts met de hand zijn gemaakt. Doordat elk horloge met de hand is gemaakt, zijn alle horloges van Patek Philippe uniek. Dit maakt de verzamelaars van over de hele wereld gek. Sommige horloges worden op speciale bijeenkomsten voor miljoenen dollars geveild.

De zeldzaamheid van een Patek Philippe horloge

Het merk Patek Philippe komt van de heren Antoni Patek en Jean-Adrien Philippe. Zij richtten hun B.V. al in 1844 op en voor hen was niets te gek. Hun horloges werden door de beste experts gemaakt en zelfs een tweede tijdzone of een split-second chronograaf kregen zij voor elkaar. De technieken die gebruikt werden zijn altijd al van uitzonderlijke kwaliteit geweest. Door de zeldzaamheid van deze horloges, zijn ze veel geld waard. Eén horloge van Patek Philippe wordt over een tijdsbestek van 9 tot 24 maanden gemaakt. Doordat er voor bepaalde materialen wordt gekozen, is elke Patek Philippe zeldzaam en uniek. In anderhalve eeuw tijd, hebben zij in totaal slechts 1 miljoen horloges gemaakt.

Een duur horloge als investering voor later

Wist je dat dure horloges vaak een mooie restwaarde hebben? Wanneer je voor een zeldzaam horloge van uitstekende kwaliteit kiest, zal jouw horloge zelfs jaren later erg gewild zijn. Wanneer je het meeste uit jouw dure horloge wil halen, is het een belangrijke tip om zo lang mogelijk met de doorverkoop te wachten. Hoe meer tijd er overheen gaat, hoe zeldzamer jouw horloge wordt. Zorg er dan wel voor dat je hem in uitstekende staat bewaard. Wanneer je ook de bon en echtheid certificaten met zorg behandelt, is jouw horloge straks nog meer waard dan het aankoopbedrag.

Recente berichten