Met deze gadget vergroot je de veiligheid tijdens een autorit

Blog Met deze gadget vergroot je de veiligheid tijdens een autorit

Heb jij weleens meegemaakt dat je tijdens een autorit even snel dat appje van je beste vriend(in) of kind wilde beantwoorden? Rijden en het gebruik van je smartphone is verboden en wordt streng beboet. De verleiding is voor sommige mensen soms echt te groot, wat een vervelend ongeluk als gevolg kan hebben. Google merkte dat dit een steeds groter probleem werd en besloot er met de Google Assistent iets aan te doen. In deze blog lees je hoe de Google Assistent er in de auto voor zorgt dat je niet langer in onveilige situaties terecht komt.

De geniale samenwerking tussen Google Maps en Google Assistant

Veel smartphone beheerders gebruiken Google Maps als navigatie app op hun telefoon. Deze app werkt zowel met Android als iOS besturingssystemen. Het handige aan Google Maps is dat je tijdens het uitstippelen van je route direct ook bijzonderheden zoals een tankstation of wegrestaurant kunt aanvragen. De app geeft je ook inzicht in de files die op jouw route te vinden zijn. Door de Google Assistant in te schakelen, kan je handsfree een bericht naar het thuisfront sturen om te laten weten dat je wat later thuis zal komen. De Google Assistant werkt namelijk via spraakbesturing.

Zet de Google Assistant in tijdens het autorijden

Behalve spraak gestuurde appjes sturen, kan de Google Assistant ook Spotify voor je bedienen. Wanneer je de Google Assistant activeert kan je vragen of er een specifieke artiest of afspeellijst op Spotify kan worden afgespeeld. Ook dit kan je doen zonder jouw smartphone aan te raken. Door het inzetten van de Google Assistant maak jij jouw autoritten een stuk veiliger en kan je alsnog contact met jouw dierbaren onderhouden. Zorg er altijd voor dat je ogen op de weg hebt en je niet wordt afgeleid, ook niet door de Google Assistant!

Recente berichten